Cosmocaixa

Cosmocaixa

Aquest projecte és un conjunt de propostes, que anualment, la fundació Cosmocaixa fa a totes les UECs de Catalunya i que pretén acostar la ciència i l’art al nostre alumnat d'una manera creativa i participativa. Pretén fomentar una cultura científica de qualitat i accessible per a tothom, a través d'espais i ofertes educatives variades.

Les propostes més destacades són:

Espai Creativity ”L’art de crear amb les mans,”.

Cada curs, des de l’espai Creactivity, se'ns proposa un repte que consisteix en construir un objecte, màquina, instrument... per la qual cosa se'ns faciliten alguns materials per a la seva construcció i unes instruccions bàsiques de com es fa, deixant un gran marge de llibertat també per a la improvització i la creativitat.

Posteriorment,es fa una trobada amb totes les UECs, on cada una presenta el resultat del seu procés.

És un projecte que dins la UEC es desenvolupa majoritàriament a l’espai de taller. Els últims anys hem construït una guitarra elèctrica i un caixó peruà amb sistema d’amplificació.

Participa Meliers

És un concurs de curtmetratges audiovisuals en el qual es convida a participar als centres educatius, particulars, i entitats. Participa Meliers, proposa indagar en el món dels efectes especials i d’algunes tècniques utilitzades en cinema, al mateix temps que ens proposa el repte creatiu d'explicar una història través del vídeo.

El telèfon mòbil o la "tablet", són els mitjans tècnics, actualment a l’abast de la majoria, amb els quals es graven aquests curtmetratges.

Aquesta activitat es desenvolupa principalment a l'espai TIC.